Het is puur – Het is schoon – Het is Atlantiek

Titan Fish oil

Alles over Visolie

Vetten hadden vroeger een slechte reputatie: ze maken dik en veroorzaken o.a. aderverkalking. Wie gezond wilde leven kon het beste zo min mogelijk vet tot zich nemen. Deze stelling is inmiddels behoorlijk genuanceerd. Een groeiend aantal onderzoeken toont aan dat de inname van ‘goede’ vetten juist onmisbaar is voor de gezondheid van mens en dier. Eén van die vetten is visolie. Een goede omega-3 visolie toevoegen aan het voer is zeker een must voor een gezonde dier.

Wat is visolie?

Visolie bevat onverzadigde Omega-3 olie, waarvan de vetzuren EPA, DHA en ETA een gunstige invloed hebben op het zenuwstelsel, huid en vacht, nieren, hart en het soepel bewegen. Een pure visolie bevat de juiste verhoudingen van deze vetzuren, waardoor de opname en werking in het lichaam optimaal is.

Wat is het verschil tussen visolie en ‘codliver oil’?

Visolie is afkomstig uit de gehele vis en niet zoals codliver oil (kabeljauwleverolie) uit de lever van de vis. Codliver oil is rijk aan vitamine A en D. Daarnaast bevat het minder EPA en DHA dan sommige geconcentreerde visolieproducten. Codliver oil is dus een goed supplement om voldoende vitamine A en D binnen te krijgen.

Wat is het verschil tussen EPA en DHA?

EPA en DHA zijn allebei vetzuren van de omega-3 familie. Het lichaam kan zelf inbeperkte mate EPA aanmaken uit het omega-3 vetzuur alfa-linoleenzuur. Vervolgens kan het lichaam uit EPA weer DHA aanmaken. Ze zijn dus sterk aan elkaar verwant, maar vervullen een andere functie in het lichaam. EPA gebruikt het lichaam vooral voor het aanmaken van hormoonachtige stofjes en DHA is vooral van belang voor een goede werking van de celmembranen.

  Kabeljauwleverolie Kabeljauwolie Omega-3 olie Zalmolie
Belangrijkste voedingsstoffen

Biedt vitamine A

En D en omega-3

Biedt vitamine A

En D en omega-3

Biedt een hoog gehalte aan Omega-3 Biedt Omega-3
Grondstof Olie uit kabeljauwlever Visolie van kabeljauw Visolie van ansjovis en sardine Visolie van ingelijste zalm
EPA mg/g 80 80 165 25
DHA mg/g 105 100 110 30
Omega-3 totaal mg/g 245 240 350 135
Vitamine A (IU/g) 1000 1000
Vitamine D (IU/g) 100 100